Kies je voor een aannemer? Of voer je de werken zelf uit?

Waarom zou je voor een aannemer kiezen als je het zelf ook kan? Of biedt de vakman extra voordelen? 


De meeste mensen bouwen maar één keer in hun leven. Komt daar nog bij dat bouwen een zware investering is. Redenen genoeg om je levensdroom te laten realiseren door vakmensen, aannemers die kwaliteit hoog in het vaandel dragen.

Een vakman getuigt door zijn specifieke opleiding en ervaring van veel kennis en kunde. Ook de bouwsector ontsnapt niet aan technologische evoluties en wordt almaar complexer. Je vakman is hiervan op de hoogte en biedt de nodige garanties voor het beste resultaat.

Je aannemer is naast een goede uitvoerder ook een goede raadgever. Met zijn ervaring en kennis zal hij jou niet alleen wijzen op mogelijke technische problemen, onuitvoerbaarheden of risico’s. Dankzij zijn technisch inzicht wijst hij jou ook op opportuniteiten waaraan je als leek misschien niet zou denken. Misschien kan een werk op een alternatieve of goedkopere manier gerealiseerd worden. Dat hij jou met de nodige zorg adviseert, mag niet verbazen. Op aannemers rust immers een zware aansprakelijkheid.

Bovendien kan je maar bepaalde voordelen krijgen als de werken uitgevoerd worden door een aannemer. Voorbeelden zijn het verlaagde btw-tarief van 6% en de renovatiepremie.